【芽切鋏 両刃】
両刃ですので切断面が美しく皮などを切り残しません。
刃先が細く尖がっているため松の剪定、新芽の芽切、果樹の摘花などの細かい作業に最適です。
手軽な細身の剪定鋏として庭木・盆栽や果樹の小枝を間引く作業にも最適です。
These scissors make clean cuts without leaving any fibers behind.
They are lightweight and the edges are thinly tapered for pruning and other detailed work on different kinds of trees.
They are a thinner version of sentei-basami, most suitable for cutting small branches from bonsai and fruit trees.
【芽切鋏 片刃(摘果兼用鋏)】
剪定鋏と両刃芽切鋏の中間的な存在で、芽摘みからやや太めの小枝の剪定までできる万能タイプです。
手軽な細身の剪定鋏として庭木・盆栽や果樹の小枝を切る作業に最適です。
A multi-purpose type of scissors intermediate between sentei-basami and ryouba-mekiri-basami, used for picking and trimming somewhat thick branches.
They are a thinner version of sentei-basami, most suitable for cutting small branches from bonsai and fruit trees.
※写真はイメージです。